Zimske igre [VIDEO]

Letošnji mesec januar je pravi zimski mesec – hladen. Da, večina, ki bo to brala bo rekla ja v Istri ni nikoli pod +5 stopinj…”ne veste kaj je mraz.” Ne morem rečt da ni res, vendar vsak še dosedaj, ki je izkusil zimski ribolov iz čolna ve o čem govorim, zmeraj vleče od nekje hladna sapica, Priznam na zadnjih odhodih sem imel oblečene kar 3 hlače 🙂

Eging, Taijigging, Inchiku, Kabura…

Same japonske besede, dovršene japonske tehnike se izkazujejo za vedno bolj uspešne tudi na Jadranskem morju. Riboni se kljub nizkim temperaturam morja zaganjajo na kabure. Letos je drugo leto, ki ga posvečam tej tehniki in priznavam, z ulovi večjih ribonov me je zelo prevzel. Najboljše pri temu je, ker se ni potrebno mučiti natikati vabe na drobne trnke, s trdimi prsti od mrazu.

KILO-master

Eging tehnika je prisotna že nekaj let in vedno uspešna – Prvi letošnji kalamar okoli 1kg, Razburljiva borba posneta na video!

Podatki o ulovu:

Palica: Yamaga Blanks Various 83ML, Vaba: Yamashita 3.5 oranžna deep model, Vrvica: Seguar PEX8 #1 Lure Edition

Januar 2021 nam ni nudil veliko prilik za odhode na morje, saj je bilo zelo deževno in vetrovno, zato smo pa te prilike toliko bolje izkoristili.